Az Év Szilvapálinkája

2011-04-06 05:04:00 szorenyi.p

hírkép

Hull a szilva a fáról... - ugye sokan ismerik a klasszikus népdalt. Nos miután a szilva leesett, azt érdemes gyorsan összeszedni és pálinkát főzni belőle. Májusban ugyanis megválasztják az Év Szilvapálinkáját.



Az Év Szilvapálinkája a rendezvény történetében újdonságnak számít. Ezt a különleges párlatot az ország pálinkafőzői készítik a prémium szilvapálinkáiknak házasításával, amelyet aztán a fesztiválon kóstolhatnak meg először a látogatók. A limitált mennyiségben készült párlat igazán különleges, exkluzív csomagolásban várja a szilvapárlat kedvelőit.

A tavaszi megújulás jegyében a szervezők a bejutást, és a fizetés módját is leegyszerűsítik: az OTP Bank jóvoltából a kuponos rendszert felváltja egy új generációs PayPass elektronikus fizetési mód. Minden látogató a belépőjegye mellé egy ajándék feltölthető kártyát kap, amellyel gyorsan és könnyen vásárolhat a fesztivál területén, sőt a rendezvényt követően a kártya további használatára is lehetősége nyílik.

A rendezvényen amúgy több mint huszonöt kiállító, pálinkafőzde és kereskedő kínálja finomságát. A gasztronómiai élményeket a házi sajtok, finom borok és pezsgők, és az elmaradhatatlan kolbászház teszi teljessé! Újra lehetőség nyílik a pálinka- és a csokoládéfogyasztás új műfajával találkozni, a párosításukból tökéletes élvezeti forrást kreálni. A megszokott és új ízeken túl a fesztiválon kiemelt helyet kapnak majd a szilva éve keretében készült ételspecialitások is.

 



A VI. Budapesti Pálinkafesztivált május 5-8. között rendezik.