Így mutatták be Németországot

2020-01-19 11:17:00 Ujvári

hírkép

Az ELTE Alumni Központ történeti, művészeti előadásokkal és utazási beszámolókkal várja vendégeit a "Nemzetek estjein". A sorozat Kínával indult majd Franciaországgal, az Amerikai Egyesült Államokkal és Japánnal folytatódott. Az esteken az ELTE nyelvi tanszékeinek munkatársai, szakértők és utazók beszélnek egy-egy ország érdekességeiről.

 



Januárban a Germanisztikai Intézet közreműködésével Németországot mutatták be.

A köszöntők után, melyeket  Dr. Rada Roberta a Germanisztikai Intézet igazgatója, Pataky Csilla az ELTE Alumni Központjának a vezetője és Dr. Takó Ferenc az ELTE Nemzetközi Stratégiai Irodájának a vezetője tartott rövid táncprogram következett. A picike helyen is nagyon hangulatos műsort adott a Lochberg táncegyüttes két tagja.

Az első előadást Kiss Gábor - aki az ELTE német szakán szerzett diplomájával gazdasági karriert csinált, - tartotta a német vállalati kultúráról. Sokfelé dolgozott, de a mostani prezentációjában a kecskeméti Mercedes gyárban eltöltött két évének tapasztalatait, emlékeit osztotta meg.

Szintén az ELTE hallgatója volt Szalai Zoltán - jelenleg, többek közt a Mandiner internetes és nyomtatott magazin lapigazgatója -, aki a német sajtó aktuális kihívásairól is beszélt. Bemutatta a az ország nyomtatott és internetes sajtóját, és a különböző kiadványokat.

A 3. előadást Dr. Hessky Orsolya, a Magyar Nemzeti Galéria grafikai osztályának munkatársa tartotta kedvenc témájáról: Goethe Faustjának illusztrációit elemezte a XIX. századi magyar művészetben.

Az előadások közt volt még egy zenei blokk: Holczinger Szandra énekelt és Molnár Mariann tangóharmonikázott.

A nagy sikerű programon részt vett Katja Dorrmann a német nagykövetség kulturális referense.