Elengedi Harryéket a királynő

2020-01-13 20:26:00 Kail

hírkép

Hozzájárult hétfőn a brit uralkodó ahhoz, hogy Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő a jövőben önálló, a monarchiától anyagilag független családi életet éljen. Az udvar hétfő esti közleményéből azonban egyértelműen kiolvasható, hogy II. Erzsébet királynő nehéz szívvel hozta meg ezt a döntést, és azt szerette volna, ha Harry és felesége a királyi család teljes jogú tagja marad.



Harry, Sussex hercege - a 94. életévében járó királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - feleségével közös Instagram-oldalán múlt szerdán jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepétől.

A házaspár a közlemény szerint azon dolgozik, hogy pénzügyileg függetlenné váljon, és a jövőben idejük egy részét Észak-Amerikában akarják tölteni.

Az uralkodó hétfőre családi csúcstalálkozót hívott össze kelet-angliai téli rezidenciájára, Sandringham kastélyába a helyzet megvitatására. Az udvar hétfő esti közleménye szerint a királynő maradéktalanul támogatja Harry és Meghan terveit, de jobban szerette volna, ha a házaspár a királyi család "teljes munkaidőben dolgozó" tagja marad.