Ezért lesz szilveszterkor telt ház!

2019-12-28 09:21:00 Ujvári

hírkép

Ahogyan karácsonykor is, szilveszterkor is telt ház várható a hazai szállodákban. A magyarok mind az ország határain belül, mind azon kívül szívesen utaznak az ünnepi időszak alatt is. A kedvelt úti célok között olyan világvárosokat találunk, mint Párizs, Barcelona, és Dubai, ami az utóbbi időben lett igazán nagy sláger.



Az ünnepi időszakokra érdemes jóval korábban foglalni. Míg régen elég volt egy hónappal az utazást megelőzően keresgélni, addig manapság inkább három, négy, öt hónap az ajánlott, de nem ritka, hogy csak a fél évvel korábbi foglalás esetebén tudjuk biztosítani azt, hogy az általunk választott szálláson legyen szabad hely.

A hozzánk érkező vendégek legkeresettebb szállásai a wellness szállodák. Rengeteg szlovák, lengyel, osztrák érkezik ilyenkor. A korábbi időszakhoz képest többen érkeztek hozzánk karácsonyozni, és szilveszterkor is ez várható, a szállások 99%-a már telt házas. A határ menti országok vendégei mellett, népszerű desztinációnak számítunk az angol és a német turisták körében is. Sőt! Az utazási trend olyannyira megváltozott az utóbbi időben, hogy a magyar főváros elsődleges célállomás lett az ázsiai turisták körében.

A közösségi média forradalmasította a hírközlést. A Budapesten járt turisták kommentjei alapján egyre többen hallanak rólunk. Akik itt voltak, azok jó hírét keltik a magyar fővárosnak, amivel ár-érték arányban elégedettek a turisták, nem is beszélve az épített örökségéről - mesélte Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró, utazási szakértő az M1 csatornán.

Míg belföldön a wellness szállodák, vagy éppen az elszeparáltabb szállások számítanak népszerűnek a magyarok körében, attól függően, mekkora társasággal búcsúztatjuk az újévet, addig a külföldi kedvelt helyek listán megtaláljuk még Prágát, Bécset, Berlint, Krakkót, Rómát, Londont, s ezek mellett olyan egzotikus ország városait is, mint Thaiföld, ami az utóbbi időben egyre népszerűbb úti cél.