Szemétszedésre adja a fejét György István

2011-03-30 07:03:00 szorenyi.p

hírkép

Megkezdte az FKF Budapesten a tavaszi nagytakarítást. Április végéig lemossák a hidakat, kijavítják a téli fagy okozta úthibákat, kitakarítják az aluljárókat, fertőtlenítik a szemeteseket. A főpolgármester-helyettes közben a hétvégén a Népligetben szedi majd a szemetet.



György István főpolgármester-helyettes egy közös takarításra hívja a budapestieket. Április 2-án a Népliget egy részét tennék rendbe. A Palentárium környékén szemetet szednek, pázsitot takarítanak, több ezer árvácskát és több száz cserjét ültetnek el.

A Budapesti Városüzemeltetési Központ közben folytatja a főváros nagytakarítását. Kiemelten kezeli az uniós soros elnökség rendezvényeinek helyszíneit, az odavezető útvonalakat, továbbá az idegenforgalmi szempontból frekventált városrészeket, valamint a Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeinek helyszíneit. A szóvivő hozzátette, hogy a város kiemelt körzeteinek "faltól-falig" való takarítását a hétvégén kezdik meg.

Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője elmondta, hogy a gyalogos aluljárók falait vegyszerrel mossák le, fertőtlenítik az utcai szemeteseket és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek tartályait. A közúti gyorskarbantartó igazgatóság dolgozói öntött és hengerelt aszfalttal állítják helyre a társaság üzemeltetésében lévő több mint ezer kilométer hosszúságú úthálózatot, ezen belül a közösségi közlekedési útvonalakat.