Amy Winehouse a világ legjobb fesztiválján

2011-03-29 15:03:00 szorenyi.p

hírkép

Amy Winehouse is fellép a Szigeten, amelyet egy újabb brit újság választott be a világ legjobb fesztiváljai közé. A Festival Awards, és a The Independent után most a brit Songlines magazin ismerte el az egyhetes monstre buli profizmusát.



Az ötszörös Grammy-díjas és háromszoros Ivor Novello-díjas R&B-, soul- és dzsesszénekesnő, díva, popkult ikon, a kétezres évek legegyedibb női énekhangjának birtokosa, Amy Winehouse is fellép az idei Szigeten.

Minden britpopper és rocker legnagyobb örömére tavalyi fergeteges koncertje után visszatér a Szigetre Nagy-Britannia egyik legmenőbb rockbandája, a Kasabian. Az aktuális zenekarok sorát szaporítja a szintén nagyszínpados The Maccabees, akik alterrock-szeánszot varázsolnak augusztusban a Szigetre.

A Songlines magazon főleg a világzenei vonulat miatt emelte ki a Szigetet. Most három új név jelenti a hírt.  A kolumbiai Choc Quib Town napjaink egyik legnépszerűbb latin tánczenekara, melynek tavalyi Oro című albumára rákattant a fél világ. A XXI. századi klezmer-színtér egyik zászlóvívője a kanadai Socalled, a maga teljesen külön bejáratú klezmerével. Bemutatkozik hazánkban is Cheikh Lo. A szenegáli gitáros-énekes annak köszönheti népszerűségét, hogy a mbalax muzsikát latin dallamokba és reggae-be ágyazva azok számára is élvezetessé tette, akiktől távol állnak az afrikai ritmusok.