Szüleinek írt halála előtt a horrorkamionból

2019-10-27 23:07:00 Farmosi Nóra

hírkép

Korábban a hatóságok azt feltételezték, hogy az áldozatok kínaiak voltak, a DNS vizsgálatok eredményei viszont azt mutatták, hogy az Essex-ben hagyott kamion pótkocsijában megtalált halottak nagy része vietnami állampolgár volt – a 39 áldozatból 25-en.



Az áldozatok pontos azonosítása a rendőrség szerint hosszú időt vesz majd igénybe, a családok bejelentései alapján azonban már vannak feltételezések a személyazonosságukról. Az eltűnt vietnamiak családtagjai közül többen interjút adtak. A 26 éves Pham Thi Tra My kedden adott magáról utoljára életjelet: sms-ben írta meg szüleinek, hogy nem kap levegőt a teherautóban. Családja 30.000 fontot fizetett a lány utazásáért az embercsempészeknek, akik azt ígérték, hogy biztonságban eljuttatják az Egyesült Királyságba – írja a METRO.

Az apja állítása szerint a család nehéz anyagi helyzete miatt vállalkozott a kockázatos útra, mely a lány halálával végződhetett. “Sajnálom anya és apa. Az út külföldre nem sikerült. Anya, szeretlek téged és apát is. Haldoklom, mert nem kapok levegőt” – írta a lány utolsó soraiban.

Az egyik legfiatalabb áldozat, a 19 éves Anna Bui Thi Nhung napokkal a tragédia előtt még Brüsszelből posztolt fotókat a Facebookra, egy ismerőse szerint viszont már akkor panaszkodott az útra. Ő is a családjának akart segíteni: özvegyen maradt édesanyját szerette volna anyagilag támogatni és egy jobb élet reményében utazott az Egyesült Királyságba.

A jármű, melynek pótkocsijában megtalálták a holttesteket Bulgáriából indult és szombaton lépett be Nagy-Britanniába, az észak-walesi Holyhead kikötőjében, csaknem 500 kilométerre attól a helytől, ahol hajnalban rábukkantak. 38 felnőtt és egy tizenéves halt meg, a 25 éves észak-ír sofőrt őrizetbe vették gyilkosság gyanújával – közölte a BBC.