Sokkal több mint Prága

2019-10-22 15:18:00 Kail

hírkép

Magyarországról évente 80 ezren keresik fel Csehországot, de négyből hárman csak Prágába mennek. Pedig Csehország sokkal több ennél - hangzott el a Cseh Turisztikai Hivatal és a Cseh Köztársaság budapesti nagykövetségének turisztikai workshopján.



Szóval míg a csehek az előkelő harmadik helyet birtokolják a hozzánk beutazók rangsorába, addig a magyarok ezt csak a 17. helyezéssel viszonozzák. Ezen szeretnének most javítani és szervezték meg az utazási irodáknak a Csehországot népszerűsítő rendezvényt - mondta el Tibor Brial, a Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete.

Csehországban 14 világörökségi helyszín, több mint 200 gyönyörű kastély és vár, 26 természetvédelmi terület van. Mindamellett ezt tartják a világ 6. legbiztonságosabb országának. Könnyen megközelíthető, vonattal éppúgy, mint autóval - sorolták az érveket.

Brno például már 3 óra alatt elérhető. Ez most a legmenőbb hely Csehországban, sok a városban az egyetemista és általában a fiatal, egymást érik a bárok. Közel Dél-Morvaország, ahol a természet lenyűgöző és sokféle kirándulást kínálnak, köztük borutakat. A kulturális és a spirituális örökség szinte mindenütt körbeveszi az utazót.

A lengyel határnál fekvő Ostrava régi nehézipari város, melynek újjászületett ipari helyei adják most fő vonzerejét. A vasgyárakat meg lehet nézni, sőt az egyiknek a közepén tartják évről évre Kelet-Közép-Európa talán legeredetibb zenei fesztiválját.

A cseh vidék aktív pihenést is kínál. Több mint száz golfpályát találunk, nem egyet kastélyok parkjaiban. Három óra alatt elérhetők Budapestről a cseh sípályák, melyek ideális terepet biztosítanak a gyerekek oktatásához. De kiváló családi program az evezés vagy hajókázás az ország folyóin, a hegymászás, az erdőjárás is. Van olyan szálloda egy középkori várban, ahol 600 évvel ezelőtti attrakciókat élvezhetnek a gyerekek, így például tűznyelőket láthatnak - de a Skoda múzeum is élményt jelent nekik interaktív attrakcióival, akárcsak a kristályüzemek látogatása, melyek során még az üvegfúvást is kipróbálhatják.