Nincs késés - új központ a légirányítóknak

2011-03-28 15:03:00 szorenyi.p

hírkép

Közel 10000 négyzetméteres, új irányító központtal és a legmodernebb technológiával fejleszti a hazai légi közlekedés infrastruktúráját a magyar légiforgalmi szolgálat. A beruházás összértéke eléri a 11 milliárd forintot, amelyből 9,4 milliárd forintot a HungaroControl Zrt. saját forrásból finanszíroz.



A 2012 szeptemberében üzembe lépő létesítmény révén műszaki-technológiai szintjét tekintve a HungaroControl lesz a régió egyik élenjáró légiforgalmi szolgálata.

A kapacitások jobb kihasználása és a hatékonyság növelése csak folyamatos fejlesztéssel érhető el. A HungaroControl beruházási programja példaértékű más országok számára is, mert amellett, hogy felkészül a növekvő igények legmagasabb szintű kiszolgálására, fokozza a közép-európai légi forgalmi irányítás teljesítményét is – értékelte a fejlesztést dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár.

Ughy Attila, Budapest XVIII. kerületének polgármestere is üdvözölte a HungaroControl nagyszabású terveit: az, hogy ismét a kerületet választotta beruházása helyszínéül a cég, azt jelenti számunkra: otthonra találtak nálunk.