Magyaré a világ legszebb gólja

2019-09-24 06:24:00 seifert.p

hírkép

Zsóri Dániel, az első magyar Puskás-díjas még szinte fel sem fogta, hogy ő nyerte el az év legszebb góljáért járó elismerést a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfő esti gáláján, ugyanakkor keddtől már csak a munkára kíván koncentrálni.



"Elképesztő érzéseket hozott ki ez belőlem, még most sem tudom felfogni, hogy ebben az évben én szereztem a világ legszebb gólját. Azt gondolom, ha végig engem vett volna a kamera, akkor az ingemen keresztül látszódott volna a szívverésem, nagyon izgultam" - nyilatkozta a MOL Fehérvár FC 18 esztendős labdarúgója, aki február 16-án még a Debrecen színeiben a későbbi bajnok Ferencváros elleni hazai NB I-es találkozón a 81. percben csereként állt be élete első felnőtt élvonalbeli mérkőzésére, majd a 93. percben 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott 1-1-es állásnál, megszerezve csapatának a győzelmet.

A történelmi magyar siker birtokosa elmondta, még szerencse, hogy a gála előtt többször is gyakorolta a szövegét, ugyanis azt követően, hogy bemondták a nevét és fellépett a színpadra, hirtelen szinte "minden eltűnt".

"Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a legnagyobb magyarról elnevezett díjat első magyarként tudtam elnyerni, de holnapra ezt le is zárom magamban és a munkára koncentrálok" - jegyezte meg Zsóri Dániel, akinek olyan sztárok gratuláltak, mint Sergio Ramos, Marcelo, Clarence Seedorf, vagy az év edzőjének választott Jürgen Klopp.

További karrierjéről szólva a friss Puskás-díjas elmondta, nagyon jól érzi magát a klubváltás után Székesfehérváron, ahol a társak befogadták és a vezetőedző is számít rá, azonban jelenleg sérüléssel bajlódik, de azon lesz, hogy minél hamarabb felépüljön és gólokkal segítse az NB I listavezetőjét.

 



Zsóri Dániel megjegyezte, a díj a családi házba, az erdélyi Simonyifalvára kerül majd.