Siker volt a jógafesztivál a Citadellán

2019-08-23 16:00:00 Kail

hírkép

Nagy sikerrel zárult augusztus második hétvégéjén a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretében megrendezett „Jógázz a Citadellán alkonyattól pirkadatig!” program. Rengetegen jógáztak a város felett, köztük Dobó Kata is. A nagysikerű programon számos ismert vendég is részt vett.



A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa eseménysorozat legutóbbi állomása, a Jóga Fesztivál mesés helyszínen, a főváros egyik legszebb helyén került megrendezésre. A családbarát eseményen a szervezők az aktív, gyakorlott jógások mellett a kezdőkre is gondoltak: míg a szombati napon a legrutinosabbak a Citadella lábánál, profi oktatók vezetésével jógáztak, addig az alatta található parkosított területen, a Rózsakertben is sokan kipróbálhatták ennek a testet, lelket felfrissítő sportnak az alapjait. Ugyanitt India jóganagykövete, Ankita Sood angolul tartott élményszámba menő, játékos oktatást. A rendezvény háziasszonya Csisztu Zsuzsa volt, aki a tolmácsoláson kívül neves magyar vendégekkel is beszélgetett a témáról. Dr. Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes magyar vívó, orvos, sportvezető, a Nemzetközi Fair-Play Bizottság elnöke és Gangl Edina, a magyar vízilabda válogatott Európa-bajnok kapusa is megosztotta tapasztalatait a Jóga Pikniken részt vevő hallgatósággal.

A rendezvény helyszínét körülölelő sátrakban a jógaiskolák bemutatója mellett az IF márkanéven forgalmazott tartósítószer-mentes üdítőitalokat ingyenesen kóstolhatták meg a rendezvényre kilátogatók. Jól is jött ez a nagy melegben, mert az ásványi anyagokban gazdag 100%-os kókuszlé nagyon gyorsan hidratálja a testet. A legmodernebb francia technológiával készülő thaiföldi kókusz és licsi üdítőitalok hazai forgalmazása a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) nemzetközi koordinációs közreműködésével jött létre.

Az éjszakába nyúló sporteseményt Kövi Szabolcs fuvolakoncertje zárta, melyhez a lélekemelő hangulatot Zsolnai Tímea alkotóművész saját kezűleg készített afrikai töklámpásai szolgáltatták.

Másnap a Citadellánál – a rendezvény nevéhez méltóan – a korán kelők már hajnalban a Napüdvözlő jógával kezdhették a vasárnapot, melynek végén a reggeli órákban ők is zárhatták le a remekül sikerült, nagyszabású sporthétvégét.

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat az év hátralévő részében is lehetőséget nyújt további sportok kipróbálására. Augusztus végén a Budapest Urban Games kerül megrendezésre, majd szeptemberben a fitnesz kerül előtérbe, októberben pedig a Normafánál a Nordic Walking nap. Az eseményekről bővebb információ a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa online felületein itt és itt található.