Mit szólna hozzá Gordon Ramsay?
2009-10-27 00:00:00 szorenyi.p
Minden étterem vágya, hogy bekerüljön egy olyan könyvbe, amelyet elismert emberek írnak és egyfajta rangsort állítanak fel benne. A Szidónia Kastély éttermét az osztrák Wo isst Österreich? kiadvány vette górcső alá. Ez már önmagában is elismerés.
A kastélyszálló a "legjobb sommelier" elismerést tudhatja mostantól magáénak. Az osztrákok felső árkategóriába sorolják a Valentin étteremet, ahol a szerzők különösen jót ettek és ittak.
A jó bornak és a derék férfinak nem kell kutatni eredetét. (latin közmondás)
A kiadványt Ausztria leghíresebb gasztronómia szakértői Christoph Wagner és Klaus Egle szerkesztik. Tudományos kulináris kalandjaikat a legnagyobb titokban végzik. Kipróbálják, megízlelgetik az éttermek kínálatait, majd egy évente megjelenő könyvben mutatják be az ízekre éhezőknek, hol érdemes enni.
A szálloda amúgy is sokat tesz az osztrák elismertségért, hiszen díjfelajánlóként részt vettek az ausztriai szakács-jelölteknek kiírt versenyen. A 3. helyezett, a salzburgi Crown Plaza tanulói, így Magyarországon tölthetnek egy hetet, és megismerhetik a Valentin étterem kulisszatitkait.
Info: www.szidonia.hu