Horvátország a fő célpont, bár drágább nálunk

2019-08-11 11:37:00 seifert.p

hírkép

Továbbra is Horvátország a legnépszerűbb külföldi utazási célpont, itthon a Balaton semmi sem tudja megelőzni - mondta Kiss Róbert Richard az M1-en.



Horvátországnak olyan hosszú a tengerpartja, hogy mindig találunk, még az utolsó pillanatokban is, szllást. A kérdés az, hogy az eltervezett városkában találjuk-e ezt meg - erről is beszélt Kiss Róbert Richard az M1-en. A szakújságíró szerint a horvát tengerpart még mindig a legnépszerűbb a magyarok között, de ha külföldről van szó, akkor Bulgária csillaga ismét emelkedik. Az előbbi nyaralási helyszín drágább a magyarnál, míg az utóbbi olcsóbb.

Kérdés volt arról, hogy mennyit költenek a magyarok. Nagyjából annyit, amennyit az utazásra és a szállásra szánnak - hangzott a válasz a turisztikai szakújságírótól, aki elmondta még, hogy Budapest is nagyon népszerű magyarok között. Koncertekre, kiállításokra és olykor egy nagybevásárlásra ruccannak fel a vidékiek. Ez 2-3-4 napos program szokott lenni, csak ilyenkor rokonoknál, ismerősöknél vagy kisebb panziókban szállnak meg, ezért nem látjuk őket annyira.

Ha azonban a passzív pihenésről van szó, akkor a Balaton továbbra is verhetetlen, a legtöbb magyar ott üdül nyaranta.