A Facebook buktatta le a betörőt

2019-07-30 11:29:00 Márton Zs

hírkép

Az elkövetőnek nem, de a sértettnek szerencséje volt tegnap. A történet a kora hajnali órákban kezdődött Nyírturán, ahol egy helyi fiatalember elhatározta, hogy betör az egyik családi házba - olvasható dr. Szilágyi László közleményében.



Az ügyészségi sajtószóvivő az esetről azt írja, hogy a fiatalember átmászott az ingatlan kerítésén, azonban az otthon tartózkodó sértett a kutyák ugatására kiment az udvarra, ezzel megzavarta a férfit, aki megijedt, és elszaladt a helyszínről.

Csakhogy a bekapcsolt telefonját menekülés közben elhagyta, amelyet a kiérkező rendőrök megtaláltak. Nem volt nehéz azonosítani az elkövetőt, ugyanis a telefonon éppen a Facebook oldal volt betöltve, rajta a feltételezett elkövető személyes adataival. Ezt követően a rendőröknek csak annyi volt a dolguk, hogy az így megszerzett címen meglátogassák az elkövetőt, akit az otthonában elfogtak.

Az őrizetbe vett gyanúsítottat az ügyészség 72 órán belül, soron kívül bíróság elé állítja, így már ma ítélet várható az ügyében.

Figyelemmel arra - jegyzi meg a szóvivő -, hogy a férfi már többször lopott, és hogy egy korábbi börtönbüntetéséből feltételesen volt szabadlábon, ezért a Nyíregyházi Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza vele szemben.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

(forrás: Frissmédia)