Mi a közönségdíjas szálloda titka?
2019-07-23 14:13:00 Kail
Több díjjal is büszkélkedhet a Hotel Silvanus Visegrád a legautentikusabb ítészektől, a vendégektől. A mindenekelőtt mesés dunakanyari panorámájáról és konyhájáról híres szálloda egyik vezetőjét, Pintér Róbert food és beverage managert kérdeztük arról, mitől más, mitől különleges a Silvanus?
- A legfontosabb és legismertebb védjegye a kilátás, a fekvés maga. Azonban ami még igazán különlegessé teszi, az a hangulat - a miliő, amit a személyzet biztosít.
- Az Önöké Magyarország első zöld szállodája.
- A vadászati világkiállításra épült a szálloda a hetvenes évek legelején. A helyszínnél nagyon fontos volt a történelmi múlt, a kiváló és páratlan fekvés és a természetközeliség. Ezt napról napra próbáljuk erősíteni. Nagyon vigyázzunk arra, hogy amit nyújtunk, azt környezettudatosan nyújtsuk. E-autóink, e-kerékpárjaink vannak. Biogazdálkodást is folytatunk, nagyon odafigyelünk a konyhai alapanyagokra. Vannak kis gazdaságok, akikkel dolgozunk, például tejüzem, sajtkészítő mester, szörpkészítő mester, chilitermesztő. Saját kertünkben is termesztünk növényeket.
- Helyi és szezonális alapokon nyugszik a konyha?
- A helyi ételek mindenképpen állandó részei a kínálatnak, de természetesen mindenféle náció képviselteti magát a széles ételválasztékban. De szeretjük bemutatni a visegrádi ételeinket, a vadételeinket. A múltra való tekintettel újra felfedezett régi magyar ételeket is kínálunk.
- Mit szeretnek a legjobban a vendégek?
- Talán a vadragu levest és a madártejet. De emellett nagy örömmel fogyasztják a különböző bélszínételeket, a kacsa- és a libamájat.
- Egész évben nyitva vannak. Télen vagy inkább nyáron van-e szezon Önöknél?
- Hála Istennek, minden évszakban érdemes hozzánk jönni. Természetesen a nyár a legsűrűbb szezonunk, azonban minden hétvége, függetlenül az évszaktól, népszerű. Télen is tudnak mit csinálni a vendégek, nagyon közel van a sípálya, sokrétű a wellness-szolgáltatás. Nyáron a panorámát csodálhatják, akár a medence vízéből. Könnyedén ki tudnak ruccanni Budapestre vagy Esztergomba, vagy akár a környéken sétálhatnak, például a várhoz. Tavasszal és ősszel is. Minden szezonban van attrakció.
- A vendégek zömmel honnét jönnek? Milyen a hazai és a külföldi vendégek aránya, külföldről főként honnét jönnek?
- Külföldi vendégeink egyre többen vannak, a statisztika szerencsére azt mutatja, hogy bővül ez a kör. Azonban egyelőre elsősorban a magyar családos vendégek képezik a vendégkör alapját. De Szlovákiából is egyre többen jönnek, akárcsak az angolok és az amerikaiak. Nő a kínaiak és a dél-koreaiak száma is. Elsősorban egyébként a rendezvényturizmus ebben a döntő.
- Az ország minden részéből jönnek, vagy túlnyomórészt budapestiek a hazai vendégek?
- Elsősorban Budapest és az agglomeráció, aztán Nyugat-Magyarország, Győr környéke, illetve Kecskemét ad sok vendéget. De az egész országból jönnek, a közösségi marketing nagyon jó nálunk. Az Év hotelje műsor is erősítette a belföldi vendégkört.
- Ez mi is volt?
- Egy népszerű tévécsatornán közvetített szállodás műsor. A nézők a Facebookon szavazhattak arra a hotelre, amelyik a bemutatott filmek alapján nekik szimpatikus. Ez teljesen átlátható, publikus szavazás volt, aminél nagyon fontos, hogy a szálloda milyen általános megítéléssel bír, mennyire népszerű. Ez azért nagy siker számunkra, mert már az fantasztikus, ha a 70 induló szálloda közül bejut valaki a döntőbe. De a hét döntősből elsőként kikerülni tényleg nagyon nagy dolog. A döntő szállodái nagyon jó szállodák voltak.
- Tehát itt Önöket választották tavaly az év szállodájának. Ezt azonban már megelőzte egy másik siker. Néhány évvel ezelőtt a Tripadviseren az utazók a legjobb négycsillagos magyarországi vidéki hotelnek szavazták meg a Silvanust.
- Nagy dolgok ezek, hisz a vendégek maguk értékelnek. Ráadásul az éttermünket is sikerült nagyon jó helyre felhozni, döbbenetesen jó munkát végez a személyzet Visegrádon .