Kivégeztek egy kiskutyát Siófokon

2019-07-20 18:45:00 Ujvári

hírkép

Ma már a szálláshelyek tömkelege közül lehet válogatni. Léteznek "állatbarát" apartmanok, és éppen egy ilyen helyen foglalt szállást az a család is, akik magukkal vitték kistermetű, alig kétkilós házi kedvencüket.



A siófoki apartmant elfoglalva, ami kutyabarátnak minősítette magát, kiderült, hogy a szállásnak több tulajdonosa is. Egyiküknek nem tetszett, hogy a nyaralni vágyó család kutyával érkezett - számolt be róla az Origo.

Kedden reggel a család hallotta, ahogy a nemtetszését kinyilvánító tulajdonos üvöltözik az udvaron kiskutyájukkal. Azt kiabálta az állatnak: takarodjon, majd fenyegetőzni kezdett azzal, hogy felrúgja. Ez másnap megismétlődött, ezért a családapa, a kutya gazdája kiment, hogy beszéljen vele, szóban szerette volna rendezni a konfliktust.

A tulajdonos azt mondta, hogy fél attól, hogy megharapja az alig kétkilós állat, aki a család szerint sosem bántott senkit, inkább félős és tartózkodó volt mindig is az idegenekkel. Mivel a kialakult helyzetre nem találtak megoldást, így a család inkább bevitte magával a házba az állatot.

Később azonban, mikor sétálni indultak volna kedvencükkel, a családfő tett még egy kísérletet arra, hogy rendezze a helyzetet. A tulajdonos ekkor már nemcsak fenyegetőzött, hanem felkapott egy vasrudat és nekiment a férfinak, aki az ölében tartotta a kétéves kiskutyust. Az állat, a kapott ütés következtében, valószínűleg azonnal elpusztult.

A Siófoki Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az 58 éves helyi férfi ellen. Az eljárás során vizsgálják az állatkínzás bűncselekmény körülményeit is, de mivel a nyomozás folyamatban van, egyelőre bővebb információval nem szolgálhatnak - nyilatkozta az Origo-nak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Orbán Zoltán rendőrőrnagy.

A kép illusztráció.

 

 

 

A Siófoki Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 58 éves helyi férfi ellen. Kollégáim az eljárás során vizsgálják az állatkínzás bűncselekmény körülményeit is, azonban tekintettel arra, hogy a nyomozás folyamatban van, egyelőre bővebb információval nem szolgálhatok