Megváltozott a tömegközlekedés Budapesten

2019-07-09 20:06:00 Kail

hírkép

Befejeződött az 1-es villamosvonal Etele térig tartó meghosszabbítása, az új, 1,7 kilométeres szakaszt kedden adta át Tarlós István főpolgármester. Az 1-es villamos délután négy óra óta már a teljes vonalán, a kelenföldi vasútállomás és a Bécsi út között közlekedik.



A kelenföldi vasútállomásig történő meghosszabbítás célja az volt, hogy létrejöjjön az összeköttetés az Etele téren az 1-es villamos, a vasútállomás, a helyközi buszjáratok, a 4-es metró és a budai fonódó villamoshálózat 19-es, valamint 49-es járata között.

Megváltozik a budapesti tömegközlekedés rendje Dél-Budán az 1-es villamos Etele térig tartó meghosszabbítása miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Szerdától a 103-as busz a jelenleginél ritkábban közlekedik és elsőajtós felszállási rendet vezetnek be. A 901-es éjszakai járat útvonala szintén meghosszabbodik az Etele térig, a 937-es pedig a Máramaros utcától a Bécsi útig szintén 901-es jelzéssel jár, az ellenkező irányban azonban továbbra is 937-es jelzéssel közlekedik.

Az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása 8,6 milliárd forintba került, a beruházást az Európai Unió 8 milliárd forinttal támogatta.