Hogy ne legyen rémálom a nyaralás

2019-07-08 14:30:00 Kail

hírkép

A szállás mellett az autóbérlés, a repülőút és egy váratlan fertőzés vagy baleset is tartogathat olyan bosszúságokat, melyekre nem árt felkészülni.




Nyaraláskor mindenki szeretné elkerülni a stresszt, mégis sokan kezdik idegeskedéssel a várva várt pihenést. A nem megfelelő szervezés vagy az elővigyázatosság hiánya miatt ugyanis kényelmetlen helyzetben találhatjuk magunkat. A Gazdasági Versenyhivatal ezekre hívja fel a figyelmet egy kiadványban, melyben repülőjegy-vásárláshoz, utazási irodák programjainak kiválasztásához, online szállásfoglaláshoz, autóbérléshez nyújt segítséget.

Különösen a tengeren túli, Európán kívül eső nyaralások esetében kell résen lenni, hiszen az EU-n kívül a jogérvényesítő képesség is csökken, idegen nyelv ismeretének hiányában pedig végképp nehéz boldogulni egy váratlan helyzetben - mondta el Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró az M1 Híradójában.

A saját szervezéssel szemben az utazási irodák ajánlatait sokan azért választják, mert biztonságosabbnak tartják - egy-egy váratlan helyzetben ugyanis rögtön van asszisztencia. Az egyéni utazás alapos körültekintéssel azonban olcsóbban kihozható és több szabadsággal is jár, mint egy szervezett út, kellő utánajárással pedig még a nehézségeken is könnyen át lehet lendülni. Az országonként eltérő szabályokról már lehet tájékozódni az interneten, a többi között a GVH kiadványában és a Külügyminisztérium honlapján.