Később kezdik ma a szexet

2019-07-02 12:09:00 Kail

hírkép

Az intim együttlétek egyre inkább kitolódnak a kapcsolatokban és a tinédzserkori terhességek száma is csökken a korosztálynál.



A Conversation átfogó felmérést készített az Egyesült Királyságban a tinédzserek szexuális életéről. Ezt mutatja be a középsuli.hu. A tanulmány alapját a Millenium Cohort Study szolgálta, mely összesen tizenegyezer – 2000 szeptembere és 2002 januárja között született – brit fiatalt kísér végig a fejlődésén.

A Z generáció tagjainak intim életéről kiderült, hogy 58 százalékuk már átesett az első csókján. Az első szexet azonban csak 3.2 százalék vallotta be! Ez a kutatók szerint azzal lehet összefüggésben, hogy az olyan, kockázattal járó szokások, mint az alkoholfogyasztás vagy a dohányzás egyre kevesebb fiatalt érintenek. A szexuális együttlétek kitolódásával pedig a tinédzserkori terhességek is csökkentek az Egyesült Királyságban.

Ami most egyre nagyobb nyomást helyez a fiatalokra, az az oktatás: teljesítményük miatt sokkal többet aggódnak, mint elődeik. Ez pedig a mentális egészség szempontjából sok veszélyt rejt, hiszen a depressziós esetek száma is megsokszorozódott a korosztályban. Szemben a Z generációval, az előző generációk sokkal hamarabb kezdték a szexet: az 1980 és 1990 között születettek 30 százalékának volt szexuális kapcsolata 16 éves kora előtt.