A Hilton átállíttatja az órákat

2011-03-18 14:03:00 szorenyi.p

hírkép

A Hilton szállodalánc nem aprózta el jelenlétét a Maldív-szigeteken. Két piciny atollt is megvásárolt. Itt rendezte be vízalatti éttermét, ráadásul még az óráját is át kell állítani annak, aki a hotel vendége.



A Hilton-szigeteken megváltozik az időszámítás. Nem tévedés, a menedzsment az általuk bérelt és szállodának használt két korallzátonyon a hivatalostól eltérő időmeghatározást vezetett be. Érkezéskor a turistákkal közlik, hogy a maldív-szigeteki időhöz képest a Hiltonban és az idetartozó apróbb zátonyokon is mindenkinek plusz egy órával előrébb kell állítania az óráját. A vendégek ezt persze megteszik, kérdés nélkül, azonnal. Ám a Hilton szálloda időszámítása nem nemzetközi egyezményeken alapul, egyszerűen a vezetőség döntött így. A Hilton-időszámítás következtében ugyanis egy órával később nyugszik le a nap, így a vendégek tovább élvezhetik az aranyló sugarakat, a meleg fehér homokot, és tovább lustálkodhatnak a tengerparton.

A vízalatti étterem sem pitiáner. A part közelében található kis bungalóból falépcsők vezetnek le a tenger alá. Tizenkét centiméter vastag üveg és műanyag biztosítja azt, hogy ne törjön be a tengervíz az étkező helyiségbe. A tenger alatti étterem valóban fantasztikus. Olyan, mintha egy hatalmas, végtelen akvárium venne körül minket. A hátsó résznél, a kinti korallnál fekete-fehér és sárga-kék halak fickándoznak tucatjával. Esténként aztán megjönnek a ráják. Az étterem környékét természetesen megvilágítják, így másfél méteres tengeri szörnyekben gyönyörködhetnek a látogatók. A cápák kicsik, de gyakran idelátogatnak ők is az étteremhez.

 



Világszám minden pénteken 18.30-kor az Inforádióban.