Mars a Földön

2019-06-26 11:24:00 Kail

hírkép

A 3D nyomtatással készült épületek a tervezők szerint a jövőt vetítik előre és elsőként New Yorkban lehet majd kibérelni őket, a Hudson partján.



A NASA arra kérte a tervezőket, hogy olyan épületeket álmodjanak meg, melyek a jövőben a vörös bolygón adhatnak otthont a vállalkozó szellemű kolóniáknak. A pályázaton indult a Tera nevű cég is és félmillió dollárt kapott a tervek megvalósítására. Most azonban úgy döntött, nem vár addig, amíg a Marson megjelennek az első lakóépületek, inkább elhozza azokat a Földön élőknek.

A 3D nyomtatással készült futurisztikus házak 50 százalékkal erősebb és tartósabb anyagból készülnek, mint a beton, ezek ráadásként még komposztálhatók is. Az első házak New Yorkban, a Hudson folyó partján egy erdőben épülnek fel és üdülőként üzemelnek majd.

A cilinder alakú házak marsi élményt kínálnak a Földön, hiszen nem csak a design és az anyag  vetíti előre a jövőt, hanem az innovatív belső kialakítás is. Ugyan New Yorkban nem asztronauták élnek majd bennük, hanem átlagemberek, de számukra is azokat az extrákat kínálják, mint a majdani űrhajósoknak.