Jönnek a személyre szabott szállodák

2019-06-21 09:51:00 Kail

hírkép

A Hilton szállodalánc 100. születésnapján adta közre a vízióját arról, hogy újabb száz év múlva milyen lehet a szállodák világa.



Egy évszázaddal ezelőtt, 1919-ben alapította meg Conrad Hilton a luxusszállodák egyik legjelentősebb képviselőjét, az ő nevét viselő Hiltont a texasi Ciscóban. Azóta már az egész világon jelen van a szállodalánc, ami a jeles évfordulót különleges kiadvánnyal is ünnepli. Ebben felvázolják, szerintük hogyan fog kinézni a jövő szállodája Gerd Lonhard futurológus elképzelései alapján.

A Hilton kiadványa szerint a jövőben mindent személyre szabnak majd a szállodaiparban. A szobákat úgy alakítják ki, hogy a vendég kedve szerint változtathassa a funkciójukat: ugyanaz a tér lehet egyszerre spa és pihenőhelyiség, de akár bár is - attól függően, hogy mire vágyik a használója. A bőr alá beültetett mikrochipekkel mindent képesek leszünk majd kontrollálni, a szoba hőmérsékletétől kezdve a világításon át a szórakoztató technikáig. Virtuálisan lehet majd hegyet mászni vagy akár teknősökkel úszni a trópusokon a hotelszobából, de a közvetlen, emberi kapcsolatokra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a szállodaiparban.

"Száz év múlva a hoteleknek meg kell teremteniük a lehetőséget arra, hogy a vendégek beszélgethessenek, együttműködhessenek. Fontos pillanatokkal kell gazdagodniuk" - mondta a futurológus a tervekről. Mert bár a technológia egyre inkább átszövi a hétköznapokat, az offline élményekre is szükség van.

A fenntarthatósági szempontok a gazdaságot is megváltoztatják majd és a táplálkozási szokások is átalakulnak. Világszinten egyre nagyobb figyelmet kap a környezetvédelem, így a szállodákban is átállnak majd a Földet kevésbé megterhelő megoldásokra. A szállodák éttermei pedig olyan fogásokat kínálnak majd, melyek főként növényi alapúak: planktonpite és algatorta és számos olyan étel, ami egészséges és előállításuk sem károsítja a környezetet - áll a Hilton kiadványában.