Fejvesztve menekülnek a japán erőmű dolgozói

2011-03-16 15:03:00 superadmin

hírkép

Fehér füst száll a fukushimai erőmű felett. Ez valószínűleg nem is füst, hanem gőz. Ha így van, akkor nagy a baj. Tudni kell, hogy a gőz csak akkor szabadulhatott ki a zárt reaktorból, ha az megsérült.  A gőzzel együtt sugárzás is kerülhetett a levegőbe.



Ezt látszik bizonyítani, hogy a munkásoknak is el kellett sürgősen hagyniuk az ominózus blokkot, illetve az erőmű felett vizet szóró helikopter sem látható már. Az erőművet üzemeltető cég szóvivője nem tudott semmilyen biztató információval szolgálni.

A sugárfertőzés nem játék, hiszen nagy dózis esetén daganatos betegség alakulhat ki. Ráadásul Csernobil példája azt bizonyítja, hogy ilyenkor az újszülöttek és az állapotos nők különösen veszélyeztetett helyzetben vannak.

Panajoth-Dávid, a Rivercast modellje, Tokióban tartózkodik. A Világszámnak azt mondta, hogy fontos számára a testi épsége, így folyamatosan követi a híradásokat az erőművel kapcsolatban. Beszámolója szerint a  fővárosban is érzékelhető volt magasabb sugárzási szint, de ez nem érte el a kritikusnak mondható küszöbértéket. A modell leginkább a kialakult élelmiszerhiány és egy esetleges újabb, hasonlóan nagy rengés miatt aggódik, amit már biztos nem bírnának ki az erőművek.

 

 



A hivatalos álláspont szerint a szabadba került sugárzás mértéke megemelkedett, de a szintje stabil.