Rekorddal zárt a Gourmet

2019-05-21 18:07:00 Kovacs R.

hírkép

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában - a szakma döntése szerint - az Aum Étterem kapta meg, a közönség kedvence pedig ismét a gyöngyösi Bori Mami lett.



2011-ben azzal a misszióval vette át a Sziget az akkori Budai Gourmet-t, hogy minél teljesebb képet adjon a minőségi gasztronómia világáról. A rendezvény azóta a legjobb magyar séfek és éttermek megkerülhetetlen eseményévé vált, sőt, a régió legnagyobb gasztrorendezvényévé nőtte ki magát.

“Amellett, hogy a legjobb itthoni éttermek, cukrászatok, bor- és pálinkakészítők, sörfőzdék és más kézműves gasztronómia szereplők ma már kihagyhatatlan eseményként kezelik az OTP Bank Gourmet-t, a rendezvény a régió gasztrotérképére is feliratkozott, és évről-évre rangos külföldi éttermek és jeles sztárséfek mutatkoznak be a fesztiválon” – meséli Nemes Richárd főszervező, aki szerint a minőség egyre inkább győzedelmeskedik és mára már sikerült szélesebb körben is megteremteni az igényt a minőségi szolgáltatások, ételek-italok iránt.

“Ez a rendezvény iránti érdeklődésben is megmutatkozik” – meséli a főszervező.

“A kezdetekhez képest megháromszorozódott a látogatók száma, sőt az idei szombaton teltház is volt Millenáris Parkban, ahol az eddigi Gourmet-k legszínesebb felhozatalát élvezhették a vendégeink.”


Idén is díjazták a szervezők a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire. A szakma szerint a legjobb kiállító az Aum Étterem lett, míg ebben a kategóriában a közönség a Bori Mamit találta a legjobbnak.

A közönség szerint a legjobb étel a Bori Mami “nudli-vér-szilva” hármasa lett, míg a szakértők a legjobb desszertnek a Gusto 13 Bistro & Delicate “sercli felfújt, paprika sorbet” művét, legjobb ételnek pedig a St. Andrea Étterem “bárány-borjú, paprika, málna” kreációját választotta.

A mi kedvenc éttermünk az Anyukám mondta volt, vasárnap direkt azért tértünk vissza, hogy újra megkóstolhassuk az isteni finom focaccia-t! Az encsi étterem sajttortája is mennyei volt, az ízek harmóniáját glutén-,cukor-, és laktózérzékenyek is átélhették, hiszen így is lehetett kérni a desszertet.

A kedvenc fogásunk magasan az Onxy BBQ marha fartő, füstölt paprika, saláta, sör, "sercli" nevű étel volt, amire a tökéletes szó illik leginkább.

A Gourmet Fesztivál anyagilag abszolút ráfizetés, de ha megkérdeznék, hogy jövőre ugyanilyen feltételekkel újra eljövünk-e, akkor is jönnénk- nyilatkozta a Forbes magazinnak az Onyx kollégája. Bár sajnáljuk, hogy a legtöbb étteremnek mínuszos a fesztivál, bízunk abban, hogy jövőre is ilyen szép számmal lesznek jelen a Millenárison.