Húsmentes svéd húsgolyó

2019-05-03 10:47:00 Kail

hírkép

Alig lehet majd megkülönböztetni a bútoráruház éttermének mostani slágerétől a hús nélküli húsgolyót- ígérik Stockholmban. Pedig alternatív növényi fehérjéből készül majd.



Egyre többen szeretnék kedvencük egészséges változatát látni az Ikea-éttermek pultjain, ezért döntöttek úgy a cégnél, hogy növényi fehérjéből is elkészítik a svéd bútorlánc talán legsikeresebb "melléktermékét", a húsgolyót. Meg azért is, mert csökkenteni akarják ökológiai lábnyomukat - tették hozzá.

Az Ikea különböző partnerekkel fejleszt és tesztel, még nem döntötte el, hogy kit választ majd. Pedig jövő februártól már be akarja dobni a hús nélküli húsgolyókat egyes áruházaiban, hogy kipuhatolja vásárlói véleményét. Ez lesz egyébként a svéd húsgolyó ötödik változata az áruházláncnál, eddig a klasszikus mellett a vega, a csirkés, a lazacos és a tőkehalas verziót próbálhatta ki a nagyérdemű. A mostani, növényi fehérjés megoldás a klasszikussal nagyjából egy árban kerül majd a piacra - ígérik az Ikeánál.