Tokió takaréklángon - helyszíni tudósítás

2011-03-14 12:03:00 szorenyi.p

hírkép

Áramkorlátozást vezettek be Tokióban. A japán fővárost 6 körzetre osztották fel és három órára kikapcsolják az áramot. Az üzletekben kenyér és víz alig van. A helyszínről tudósítja a Világszámot Panajoth Dávid, a Rivercast modellje.



A történtek ellenére szívesen élnék Japánban - mondta a Világszámnak Panajoth Dávid, aki, mint modell jelen pillanatban a szigetországban dolgozik. Abban bízik, hogy a kormány úrrá lesz a helyzeten. Mára megtanulta, hogy a földrengéskor nem az utcára kell futni, hanem a házakban kell maradni, hiszen azok földrengésbiztosak.

Amúgy Tokiót 6 körzetre osztották fel és mindegyikben naponta 3-3 órára kikapcsolják az áramot. A vonatok és metrók egy része sem indul el, pontosan azért, hogy spóroljanak. Teszik ezt azért, mert legalább 3 atomerőműben komoly károk keletkeztek és leállt a termelés. Az üzletekből lényegében elfogyott a kenyér és a víz, ezt ugyanis azonnal felvásárolták az emberek. Dávid szerint amúgy meglepő nyugalommal tűrik a japánok a természeti csapást és mindenki bizakodó.

A kormány közben hatalmas, 85 milliárd dollár értékű jent dobott a piacra a tőzsde megnyugtatására. Egyelőre bizonytalan, hogy miképpen reagálnak erre a börzék és tartja-e magát az amúgy is gyengélkedő japán gazdaság.



Japánt 9.0-ás erősségi földrengés rázta meg pénteken