A finnek a legboldogabbak

2019-04-14 12:08:00 Kovacs R.

hírkép

Finnország végzett a World Happiness Report élén, vagyis az ENSZ vizsgálata szerint az 5,5 milliós kis skandináv államban a legboldogabbak az emberek.



A finn nemzeti turista hivatal lecsapott a lehetőségre és boldogságtúrákat szervez szerte az országban. Tíz minta finnt választottak ki, akik saját életformájuk bemutatásával próbálják megmutatni a kiváncsi külföldieknek, hogy mi is a boldogság titka a huszonegyedik században? Nikot, a szakállas szoftverfejlesztőt 300 jelentkező közül választották ki. Összesen tizen vannak olyanok, akik reprezentálhatják a finnek boldog életformáját a kiváncsi külföldiek előtt.

Hogy él Niko? Végtelenül egyszerűen: egy remekül berendezett vidéki házban Turku közelében. Szaunája természetesen van, hiszen ez Finnországban nélkülözhetetlen. Ketten élnek a házban Lindával. Mit csinálnak a szabadidejükben? Bogyókat és gombákat gyűjtenek az erdőben chihuahua kiskutyájuk segítségével. Ez minden? Ez lenne a boldogság titka? Niko és Linda szerint igen.

A lelkes külföldiek a Rentafinn.com oldalon jelentkezhetnek április 21-ig egy motivációs videóval. Óriási a túljelentkezés: már több mint 1300-an regisztráltak a nyolc helyre! A szerencsés kiválasztottak három napig oszthatják meg az olyan boldog finnek életét, mint Niko és Linda. A jelentkezési feltétel a tűrhető angol beszéd és annak elviselése, hogy a kamera mindent felvehet. A boldogságért tehát meg kell dolgozni, még a világ legboldogabbnak minősített államában, Finnországban is.

LM