London legújabb látványossága

2019-04-05 08:59:00 Ujvári

hírkép

Tulipán alakú felhőkarcoló lesz London legújabb látványossága. A maga 305 méterével a második legmagasabb épület lesz a brit fővárosban - írja a Globoport.



Megszületett a döntés, újabb látványossággal bővül London városközpontjának pénzügyi negyede. A várostervezési bizottság elfogadta egy új felhőkarcoló terveit. A maga 305 méterével ez lesz a 2. legmagasabb épület a brit fővárosban. Különlegessége mégis inkább a formabontó jellege, hiszen a felhőkarcoló egy tulipán alakját idézi majd.

A városképi bizottság elnöke, Chris Hayward szerint a Tulip “igazán különleges attrakció lesz”,  akár 1.2 millió embert is vonzhat évente. 2020-ban kezdik építeni és a tervek szerint 2025-re készül el. A projekt mögött a brazil milliárdoshoz, Jacob Safrához köthető Foster + Partners áll, ennek tervezői álmodtak meg egy másik ikonikus épületet, az uborka formájú 30 St Mary Axe -t,  más néven Gherkint is. Ennek szomszédságában épül meg a Tulip, mely kulturális és oktatási célokat szolgál majd – áll a CNN beszámolójában.

Fotó: DBOX for Foster + Partners