Trashtag challenge

2019-03-17 19:10:00 Kovacs R.

hírkép

Végre egy kihívás, melynek kézzel fogható eredménye van – és még a Föld is profitál belőle!

 

 



A netes kihívások egyre-másra bukkannak fel, majd tűnnek el, a figyelemfelhíváson kívül pedig kevés jutott el odáig, hogy a magamutogatás mellett valódi segítséget nyújtson bárkinek is. Egy amerikai srác viszont gondolt egyet, és elindította a #Trashtag challenge-et, mely nem más, mint egy szemétszedési akció.

Az arizonai Byron Roman a Facebookon posztolt két fotót. Az egyiken egy erdős, szeméttel teli területen látható, a másikon pedig szemétszedés után, a már megtisztított helyen. A szemét oda került, ahová való: szemeteszsákokba. A képekhez Roman ezt a felhívást írta: “Csinálj egy fotót arról a területről, melyre ráférne egy kis takarítás vagy karbantartás, majd ha rendbe hoztad, posztold.” A fotók aztán villámgyorsan terjedtek el a közösségi médiumokon. A Facebookon most több, mint 333.000-nél jár a megosztások száma. A #BasuraChallenge és #Trashtag Challenge hashtagekkel szaporodnak a fotók az Instagramon is, több ezer ember csatlakozott az akcióhoz a világ minden pontjáról.

Az ENSZ jelentése szerint 5 trillió műanyagzacskót használnak minden évben a világon, melyeknek mindössze kis része újrahasznosított. A WWF azt jósolja, ez a szám további 40 százalékkal nőhet 2030-ig. Nagy szükség van tehát #Trashtag challenge-hez hasonló akcióra, és arra is, hogy a hétköznapok során egyre többen vásároljanak tudatosan, és csökkentsék a műanyag hulladékot, melynek jelentős része a természetben köt ki előbb vagy utóbb.

Fotó: Facebook – Drici Tani Younes – Environnement dz