Ingyen korcsolya pénteken a Városligetben

2019-02-21 20:17:00 Kail

hírkép

Pénteken először tartják meg a Magyar Korcsolyázás Napját, a tavaly olimpiai aranyat nyert magyar csapat előtt tisztelegve.



Tavaly pont ezen a napon, február 22-én nyerte meg Magyarország első téli olimpiai aranyérmét Pjongcsangban a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor alkotta rövidpályás gyorskorcsolyaváltó. Ez előtt tisztelegve lett ez a dátum a Magyar Korcsolyázás Napja. Pénteken országszerte több mint 20 helyszínre szerveznek programokat, bemutatókat, koncerteket. Központi helyszín lesz a Városligeti Műjégpálya, ahol délután 2 órától 2 óra 22 percen át ingyenesen korizhatunk majd, 17 órától 21 óráig pedig a magyar korcsolyasport bajnokaival is találkozhatunk.

Az ünneplés lezárása pedig egy pezsgőbontás lesz, de nem akármilyen: 19 órakor kibontják a nyolcszoros olimpiai bajnok sprintertől, Usain Bolttól kapott pezsgőt, aki megígérte, hogy annak a csapatnak, amely az ő védjegyévé vált pózban (kissé oldalt dőlve mindkét kézzel az ég felé mutatva) áll fel a dobogóra, azoknak küld egy üveg pezsgőt, a magyar négyes pedig ezt megtette.

- We Love Budapest -