Internetbankol az emberek negyede

2011-03-08 13:03:00 szorenyi.p

hírkép

Az emberek negyed már az interneten intézi pénzügyeit - derül ki abból a felmérésből, amelyet az OTP megbízásából készítettek. További 10 százalék telefonon keresztül bankol.



A személyes ügyintézés után az internetes a második legnépszerűbb banki ügyintézési mód a megtakarítással rendelkező magyarok körében. Azok, akik inkább a személyes lebonyolítást szeretik, szinte kizárólag így is intézik ügyeiket, ezzel szemben az internetes ügyintézést kedvelők banki ügyleteiknek csupán 69 százalékát intézik elektronikusan, a fennmaradó 1/3-ot ők is személyesen szeretik letudni. A telefonos ügyintézést inkább kiegészítéseként alkalmazzák.

Az internetes ügyintézők közt erősen felülreprezentáltak a fővárosiak, valamint a 2000 főnél kisebb településeken élők, míg a személyes bonyolítás elsősorban a kisebb városokban népszerű. A telefonos ügyintézést pedig elsősorban Budapesten kedvelik.

Az OTP-nek jelenleg 1,8 millió online banki ügyfele van. Az internetes ügyintézés leginkábba  telefonost szorítja háttérbe.



A legnagyobb arányban a 40-49 évesek használják a netes banki szolgáltatásokat rendszeresen.