Döntöttek a Köpcösről New Yorkban

2019-02-13 13:40:00 Kail

hírkép

El Chapo, a Köpcös élete hátralevő részét minden bizonnyal börtönben tölti majd, miután a bíróság bűnösnek mondta őt ki New Yorkban. Az ítéletet júniusban hirdetik ki a mexikói drogkirály felett.



Miért New Yorkban ítélték el? A Köpcös korábban többször megszökött börtönéből, mert hazájában a rendőrség a zsebében volt. Ügyvédei azt állították: két államfő is szerepelt a zsoldlistáján. Az érintettek persze cáfolják ezt. A tárgyaláson nem is sikerült bizonyítani. Mindenesetre az amerikai kábítószer-elhárítás biztosra vette, hogy Mexikóban sohasem ítélik el a Köpcöst, akinek fénykorában több mint egymilliárd dolláros vagyona volt. Ezért az USA kérte a kiadatást, mely meg is történt. Három hónapos per után született meg az ítélet: bűnös!

A Köpcös maga is kipróbált gyilkos volt, aki épp kíméletlenségével keltette fel elöljárói figyelmét. Döntő fontosságú harci tette az volt, hogy kiütötte a kolumbiai maffiát. A mexikói klánok uralták az észak-amerikai piacot és legyűrték a legfőbb termelőt, Kolumbiát. Csakhogy a nagy siker után a Köpcösre rászállt az USA kábítószer-elhárító szervezete is. El Chapo megpróbálta őket is lefizetni, de végül nem sikerült. Joaquin Guzman Loera - ez a Köpcös polgári neve - csak a beszélőn találkozhat majd nála jóval fiatalabb nejével és kilenc gyermekével, miután a bíróság bűnösnek mondta őt ki New Yorkban.