Fizetett szabadság férjkereséshez Kínában

2019-02-04 17:38:00 Kail

hírkép

Egész héten az újévet ünneplik Kínában, ahol ez általában egyheti szabadságot jelent. A hatmilliós Hangcsou városában, Kelet-Kínában váratlan ötlettel állt elő néhány leleményes menedzser: a harminc év feletti nők, akik még nem mentek férjhez, kétszer annyi szabadságot kaphatnak, hogy végre meglelhessék párjukat!



A kezdeményezést lelkesen támogatja a helyi kommunista párt, mely aggódva figyeli: egyre kevesebb a gyerek Kínában.

A korábbi tilalmat megszüntetve immár minden pár annyi gyereket vállalhat, amennyit el tud tartani. Csakhogy egyre több a magányos ember a nagyvárosokban. Egyre kevesebb a házaspár, melyek legfeljebb két gyereket vállalnak. Ugyanis a színvonalas oktatás a fizetésekhez képest nagyon sokba kerül Kínában.

Még egy oka van a szerelmi szabadságnak: a kereskedelmi háború az Egyesült Államokkal. Sok cégnél egyre kevesebb a megrendelés. Kényszerszabadságra küldtek sok dolgozót már jóval az újévi ünnepek előtt is.

A Disznó éve következik és ezt szerencsésnek tekintik Kínában, ahol sokasodnak a gazdasági és társadalmi problémák. Az egyhetes ünnepségsorozat szigorúan a családé. Azok a harminc feletti nők, akik még nem találtak maguknak párt, plusz szerelmi szabadságra számíthatnak - legalábbis Hangcsou városában, Kelet-Kínában.