Három év múlva nyit az első űrhotel

2019-01-28 19:03:00 Kail

hírkép

Hat ember lebeghet egyszerre az űrben 12 napig az első űrhotelben, luxuskörülmények között.



Az űrturizmus új szereplőjeként mutatkozott be az amerikai Orion Span startup fejlesztése, az Aurora Station, azaz a világ első űrbéli luxushotelje. Az első látványterveket is nyilvánosságra hozták a hat vendég ellátására alkalmas létesítményről, amely 12 napon keresztül lesz majd otthonuk a gazdag űrutazóknak.

Fedélzetén a szerencsések a Föld légkörétől 200 mérföldre nézhetnek majd le bolygónkra és akár 16 napfelkeltét és naplementét is láthatnak majd, miközben a Föld körüli pályán keringenek. Sőt erről családtagjaiknak, barátaiknak is beszámolhatnak, hiszen élő videóösszeköttetés garantálja majd, hogy azok se maradjanak le szinte semmiről, akik otthon maradtak.

Mindezért busás árat kell fizetniük az űrutazóknak: a 9.5 millió dolláros díjszabás miatt csak a leggazdagabbak engedhetik majd meg maguknak a különleges élményt. Az Aurora Stationt 2021-ben állítják szolgálatba, 2022-től pedig már az első vendégeket is fogadja az űrállomás, amely a világ első, űrben elhelyezett luxushoteljeként nagy dobás lesz az űrturizmusban.