Ital az van bőven

2011-03-04 17:03:00 szorenyi.p

hírkép

Mexikónak két híres üdülővárosa van. Az egyik Acapulco, a nyugati parton, ahol vad csendes-óceáni hullámokon szörfözhet a bátor turista, este pedig féktelen bulikon tombolhat. A másik Cancun, amely Mexikó keleti részén található, ahol selymes a homok, a tenger átlátszó, zöldeskék színű, és mindig meleg.



A víz itt sekély, a korallok között remekül lehet búvárkodni. A hotelek többségében kérhető all inclusive ellátás, ami annyit jelent, hogy valamennyi étel és helyi ital korlátlanul fogyasztható, nem kell külön kifizetni.

Van olyan szálloda, amely saját bárpulttal csalogatja a vendégeket. A szoba halljában egy hatalmas jakuzzi és a közeli falon bárszekrény segíti az egész napos könnyed állapotot. Reggel jöhet a rumos tea, majd délőtt egy könnyű whisky. Délután a strandoláshoz jól csúszik a tequlila, hogy az esti vacsoránál már a konyak vegye át a szerepet. Egy ilyen 10 napos út után azonban ne menjünk vérvételre, mert orvosunk viszonylag gyorsan májcserét javasol.

Amúgy Cancun strandjainál bérelhetünk jet skit, részt vehetünk búvártanfolyamon. Ha valaki a maja és az azték kultúra iránt is érdeklődik, érdemes autót bérelnie. Cancuntól nem messze fantasztikus lépcsős piramisokat lehet megtekinteni, és a turista még azt is elképzelheti, milyen lehetett az egykori birodalom, még Cortez hódításai előtt.



Világszám minden pénteken 18.30-kor az Inforádióban.