„Az én királyságom, az én szabályaim”

2019-01-08 08:24:00 Dósa Judit

hírkép

My Kingdom, my rules – mondja Börczi Barbara tánciskolájának egyik mottója. Bubi, ahogyan tanítványai és csapata (akiket családjának tekint) hívják, életre álmodta Magyarország egyik legminőségibb hip-hop birodalmát, aminek története ennek a szupernőnek a vezetésével egyre csak felfelé ível.



Az Art Kingdom Dance Community idén nem kisebb helyen/eseményen, mint a varsói World of Dance (WoD) tv műsor színpadán mérettette meg magát - Bubi és Hefler Dani koreográfiáival -, és tért haza egy harmadik helyezéssel! A WoD kedvéért a csapat kiköltözött Varsóba, és több körön keresztül szálltak ringbe más, magas minőséget képviselő művészekkel, hogy végül a döntőig meneteljenek!

Tánciskolájának honlapján a következőket olvashatjuk Barbiról: „Életcélja, és egyben mottója is, hogy tanításával és táncaival szeretetet adjon a világnak és a hozzá járó táncosoknak. 18 éves kora után kezdett komolyabban táncolni, és 35 kg felesleget adott le a tánc miatt, így életútja újabb motiváció lehet a nála tanulóknak. Tánciskolája az elmúlt egy évben 200%-os növekedést produkált, mely eredmény tökéletesen példázza: amibe energiát fektetünk, annak sikere van!”

Börczi Barbara olyan nagybetűs Nő, aki életével, munkásságával és rendszeres social mediabeli megnyilvánulásaival csodálatosan képviseli a „gyengédség nem egyenlő a gyengeséggel” elvet. Vallomásos posztjaiban időről-időre megosztja élményeit, nehézségeit, örömeit, bánatát egyaránt. Az egyik legszerényebb ember, aki olyan hitelesen képviseli a szeretetelvű létezést, ahogyan kevesen. Színpadi jelenléte, fotói megtévesztőek lehetnek, hiszen ezek egy végletekig magabiztos, megközelíthetetlen nőt mutatnak. Azonban ne hagyd, hogy profizmusa félrevezessen! Nem egy önmagát sztároló csajról beszélünk, hanem egy érzékeny, keményen dolgozó és az álmait soha fel nem adó nőről, akinek a tánc az élete. Ha pedig nála tanulsz, hamar azon kaphatod magad, hogy téged is magával ragadott Bubi álma, ami azt hirdeti: a szeretet a legfontosabb a világon.

Fotók: Szalontai Zsombor