Csintalan palacsinta napja

2011-03-04 12:03:00 V.J.

hírkép

Ezerarcú állatvilág, közel ötven halfajta, csend, béke és tökéletes kikapcsolódás. Ez a Tisza-tó melynek 127 négyzetkilométeres vízfelülete feledhetetlen élmény a vízitúrázóknak. Az Utazás Kiállításon a Tisza Tavi régió is bemutatta újdonságait a sajtó képviselőinek.



Fogna egy kapitális harcsát vagy csak elbújna a tavirózsák világában? Kerékpározni szeretne vagy egyszerűen lefeküdni egy remek strandon? Nincs is erre remekebb hely, mint a Tisza-tó.

Nemcsak pompás strandjairól és hangulatos településeiről híres a régió. Motoros vagy csónaktúrák során két-három óra alatt bebarangolhatjuk a tündérfátyollal borított vízivilágot. Az ökoturistáknak ez igazi paradicsom, hiszen a Tiszadorogmától Tiszavalkig húzódó tisza-tavi Madárezervátum egyedülálló élmény. Az Egerpatakban és a környékén virágzó víz felszínén úszó vízipáfrány, a rucaöröm nyár végén egybefüggő szőnyeget alkot.

A tó körüli gáton kiépített kerékpárúton nemcsak a természeti szépségeket barangolhatjuk be, de benézhetünk a környék tájházaiba és az igazi kulturális értéket képviselő falusi templomokba.

A kiskörei strand vagy a Dinnyéshát szabadvízi strandja Tiszanánán olyan különleges hangulattal és tökéletes kiszolgálással várja a látogatókat, mely szinte egyedülálló Magyarországon. Természetesen idén is lesznek programok szép számmal a bográcsfelsztiváltól, a strandfoci kupán át, a Csíntalan Palacsinta Napig.