Szilveszteri csúcs a szállodákban

2018-12-31 14:49:00 Kail

hírkép

A hazai szállodákban most még a karácsonyi időszakot is felülmúlják a foglalások, szilveszterkor sok helyen telt házzal üzemelnek.



A növekvő tendencia megkoronázásaként idén szilveszterkor újabb rekord dőlhet meg a hazai szállodákban. A szálláshelyek között kiugróan sok helyen teltházzal üzemelnek a mai napon, nem csak a hotelekben, hanem a privát apartmanokban is. A külföldiek körében évek óta egyre népszerűbb Budapest, a szolgáltatások magas színvonala és a biztonsági szempontok miatt is. Ezek a tulajdonságok a karácsonyi időszakban a családok egyik kedvenc célpontjává tették a magyar fővárost.

Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró az M1 Ma délelőtt adásában elmondta, hogy a szálláshelyek rengeteg fantáziadús ötlettel készülnek szilveszterre. Az egyik népszerű wellness szállodában például kenguruhúst is lehetett kóstolni az ünnepek alatt és a magyar könnyűzene sztárjai szórakoztatták a vendégeket. Mindezek azt bizonyítják, hogy már világszinten is felzárkóztunk a vendéglátás területén.

Szilveszterkor a különleges programok között mindig akad gyerekeknek szóló is és a tűzijáték sem marad el a legtöbb helyen. A közös együttlét és szórakozás utazással egybekötve igazán jó élmény, akár belföldön is. A mutatók szerint pedig egyre többen gondolják ezt így, hiszen a vidéki wellness szállodákba túlnyomórészt hazai vendégek érkeznek kikapcsolódni az év utolsó napján is