Merüljön a Titanichoz!

2018-12-17 19:41:00 Kail

hírkép

Jövőre turisták is látogathatják a Titanic roncsait. A közel 3900 méteres mélységbe egy privát tengeralattjáróban lehet majd lemerülni.



Az 1985 szeptemberében felfedezett Titanic roncsaihoz szervez jövőre privát utakat az OceanGate nevű cég, fejenként körülbelül 105 ezer dollárért, azaz 29 millió forintért. Az Atlanti-óceán mélyén fekvő hajóroncshoz kutatók jelentkezését is várják, a hétórás utazásra azonban limitáltak a helyek. Merülésenként 9 fő vehet részt az expedíción a Titanic Survey Expedition honlapja szerint. A tengeralattjárót Titan névre keresztelték és jövőre kezdi meg a munkát.

A világ egyik leghíresebb óceánjárója 1912. április 15-én hajnali 2 óra 20 perckor merült végleg a mélybe, miután egy jéghegynek ütközött és kettétört. A fedélzetén utazók közül 1517-en vesztek a hullámsírba, mindössze 705-en élték túl a hajókatasztrófát. A hajó elmerülése után 73 évvel találtak rá a roncsokra, azóta több mélytengeri expedíció is eljutott hozzájuk. A szélesebb közönség számára film készült a Titanic sorsáról, testközelből azonban most először láthatják majd a legendás hajót azok, akik befizetik a busás összeget a merülést szervező társaságnak.