Azerbajdzsán várja a focirajongókat

2018-12-13 16:29:00 Kail

hírkép

A 2020-as, jubileumi Európa-bajnokságnak 12 rendezője lesz. Magyarország mellett Anglia (Wembley), Azerbajdzsán (Baku), Dánia (Koppenhága), Hollandia (Amszterdam), Írország (Dublin), Németország (München), Olaszország (Róma, nyitómeccs), Oroszország (Szentpétervár), Románia (Bukarest), Skócia (Glasgow) és Spanyolország (Bilbao) stadionjaiban játsszák majd le a mérkőzéseket.



A sorsolások eredményeként a magyar válogatott ötös csoportba került a horvátokkal, walesiekkel, szlovákokkal és azeriekkel. Az utóbbi nemzet rendezőként is szerepel, ami nagy lehetőség arra,  hogy felhívja magára a világ figyelmét.

Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró a  DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban elmondta, hogy nemcsak az labdarúgó EB, hanem a különböző nagy rendezvények is meghatározzák Azerbajdzsán és Baku fejlesztéseit. A szakértő említette a Forma 1-et és az Eurovíziós Dalfesztivált, melyek kapcsán több presztízsberuházás épült a múltban. Az azeri főváros fejlett nagyváros, ahol sorra nőnek ki a földből a modern épületek és felhőkarcolók - mesélte.

A Tűz birodalmában - ahogy Azerbajdzsánt nevezik - Baku mellett is akad látnivaló. A legnépszerűbbek az ásványkincsekre épültek, a fel-feltörő földgázmezők közül a Yanar Dag az egyik legismertebb, de több helyszínen is meg lehet figyelni a tűzbe borult területeket. A többi között ezeknek az égő földgázmezőknek köszönhető, hogy a Prométheusz mítosz is a Kaukázushoz kötődik. A világörökség részét képező, Baku melletti sziklarajzok pedig szintén vonzzák a turistákat Azerbajdzsánban, így az EB alatt is sok látogatóra számíthatnak - mondta el a szakember.