Ebben is nagyhatalom lehet Budapest

2018-12-06 13:37:00 Kail

hírkép

Az olimpia és a futball-világbajnokság után a világ harmadik legnagyobb sporteseménye az atlétikai vébé. A versenyt Budapest rendezi 2023-ban.




A főváros sportpresztízsét 2019-ben tovább növeli, hogy elnyerte az Európa Sportfővárosa címet, így a jövő évben a korábbinál lényegesen több sporteseményt szerveznek majd Budapesten. 2023-ban pedig hazánk rendezi meg a 19. atlétikai világbajnokságot, ami az olimpia és a futball-világbajnokság után a világ harmadik legnagyobb sporteseménye. A vizes vébé sikere után tovább bővülhet a főváros sportinfrastruktúrája, a rendezvényekre látogató külföldi turisták pedig hozzájárulnak a sportturizmus további növekedéséhez.

A gazdasági fejlődést generáló hatásokról Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró az M1 Szemtől szembe adásában beszélt. A szakértő elmondta, hogy mind a bevételek, mind pedig az országimázs szempontjából fontosak a sportesemények. Különösen az atlétikai vb, ami óriási vonzerőt és óriási lehetőséget jelent a turizmus szempontjából is. Budapest épített öröksége a közvetítéseken keresztül és élőben is vonzza a turistákat, az ikonikus épületek látványa megmarad az emlékezetükben, ami miatt jó eséllyel vissza fognak térni a jövőben. A fővárosban újabbnál újabb szállodák épülnek, a beruházók szerint tehát érdemes befektetni a turizmusba. Egy világverseny megrendezése pedig a rendező ország lakosságának is büszkeséget jelent, amiből sokat profitálhatnak a helyiek - mondta a szakértő az M1 adásában.