Tíz év után végre új aranylabdást avattak

2018-12-04 17:25:00 Kail

hírkép

2007 óta mindig a Messi-Ronaldo páros nyert, most a horvát közzé pályás futballistának sikerült túllépnie ezen. A 33 éves Luka Modric a futball-világbajnokságon játszott szenzációsan. Elérte, hogy Horvátország csapata a döntőbe jusson. Ott vereséget szenvedtek Franciaország



Minthogy a díjat Párizsban adták át, Franciaországban sokan francia sikert reméltek hiszen ők nyerték a világbajnokságot. A sportújságírók szavazatai alapján mégiscsak a horvát Luka Modric lett az első. Horvát focista még sohasem nyert Aranylabdát. Magyar igen: Albert Flórián.

Idén először női focistát is megválasztottak a világ legjobbjának: a norvég Ada Hegerberg nyert. 1956-ban hirdettek először győztest az Aranylabda-versenyen, de csak most először jutottak el a nők oda, hogy közülük is kiválasztották a legjobbat.

Az Aranylabda presztízsét némiképp kedvezőtlenül befolyásolta, hogy tíz éven át mindig vagy az argentin Lionel Messi, vagy pedig a portugál Cristiano Ronaldo győzött. Kiváló képességeiket senki sem vitatta, de sokat levont a versengés izgalmából, hogy mindenki biztosra vette: vagy Messi, vagy Ronaldo nyer. Ezt a sorozatot sikerült most megtörnie a horvát Luka Modricnak, aki 33 éves korában nyerte el az Aranylabdát Párizsban.