Külföldön terjeszkedik a Cambodian Airways

2018-11-26 13:37:00 Kail

hírkép

A Cambodia Airways a következő évtől számos új állomásra tervez  járatot indítani. A  légitársaság vezetői tárgyalásokat kezdeményeztek a Boeing repülőgépgyártóval, ezek célja, hogy a Cambodia Airways rövid időn belül a régió legjobb légitársaságává váljon. Nemcsak az új járatok és új gépek, hanem az új partnerek felkutatása is megkezdődött.



A Fülöp-szigetek 104 millió, Kína 1,38 milliárd és Indonézia 265 millió lakosával óriási lehetőséget jelent. Jelenleg nincs közvetlen járat Kambodzsa és Indonézia, illetve a Fülöp-szigetek között. Különös hangsúlyt kapnak az ASEAN országok, ahol 630 millió lakos szintén komoly potenciális piacot alkot.

Júliusi üzemeltetésének megkezdése óta a légitársaság már 64.000 utast szállított Phonm Penh-i, illetve Sihanoukville-i bázisáról.

2019-re az első tervezett nemzetközi járat Bangkokba indul, majd a kínai célállomások következnek. Az év második felében Japán és Dél-Korea szerepel a listán. Az új piacok beindításával a légitársaság flottájának növelése is szükségessé válik és a jövő év végéig várhatóan már 7 géppel fognak üzemelni.

Jelenleg kilenc légitársaság 40 repülőgéppel  üzemel a Királyságban: Cambodia Angkor Air, Cambodia Airways, JC International Airlines, Sky Angkor Airlines, Lanmei Airlines, Small Planet Airlines, KC International Airlines, Bassaka Air és Cambodia Bayon Airlines - tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának kelet-európai képviselője.