Legálissá vált a Sagrada Familia építése

2018-10-19 18:13:00 Kail

hírkép

Barcelona városának leghíresebb műemléktemplomát 1882-ben kezdték el építeni. Még most sincs kész, de építési engedélye már van. Eddig a városi önkormányzat és az egyház anyagi vitái hátráltatták ennek megadását.



Most a katolikus egyház vállalta, hogy fizet 22 millió eurót azért, hogy Barcelona infrastruktúrája megbirkózzon az egyre növekvő idegenforgalommal.

A Sagrada Família /Szent család / templomot évente több mint 20 millió turista keresi fel és ez óriási teher Barcelona közlekedésében. A 22 millió euróból felújítják a városi közlekedést, így a jövőben sokkal könnyebb lesz megközelíteni a híres templomot.

Antoni Gaudí híres katalán építész tervezte az egyedülálló templomot, melynek építkezését is felügyelte egészen haláláig. 1926-ban elütötte egy villamos, amikor magába merülve a nagy építkezés problémáin töprengett. Tanítványai folytatták művét és most remény van arra, hogy Antoni Gaudí halálának a centenáriumára végre elkészüljön a Sagrada Familia. A templom nemcsak Barcelona, de egész Katalónia szimbóluma is, ezért sikerült megállapodni végre az építési engedély kiadásában – 136 évvel azután, hogy a Sagrada Familia építkezés megkezdődött Katalónia fővárosában.