Hiúság, szex, szépségipar

2011-03-01 08:02:00 szorenyi.p

hírkép

Nők százezrei, sőt millió költenek szépségük és fiatalságuk érdekében szinte kisebb vagyonokat, de sokszor azt sem tudják mit használnak. Hollywoodban még guanót, madárkakait is magukra kenetnek a sztárok, annak reményében, hogy a foszfátos ürülékek csodásan simává varázsolja bőrüket.



Magyarországon kevésbé elterjedt ez a rémes kezelés, sokkal inkább a natúr- és biokozmetikumok jönnek divatba. Különbséget kell tennünk a kettő között, hiszen nem mind biotermék, ami natúr.

A natúrkozmetikumoknak természetes összetevőket kell tartalmazniuk és a növényeket szinte eredeti állapotukba kerülnek a tégelyekbe. A biokozmetikumok esetében az alapanyagok kizárólag ökológiai gazdálkodásból származhatnak.

Itthon egyelőre még nagyon szigorú szabályokat állítottak fel a biotermékek előállítására és forgalmazására, így nagy valószínűséggel leginkább natúr alapanyagokból készült termékeket vásárolunk, annak ellenére, hogy egy-egy cikken fel van tüntetve a "bio" felirat. Kísérletezzünk nyugodtan, de nem árt tudnunk, hogy még a natúr és biotermékek esetében is felléphetnek egyéni bőrreakciók, allergiás kiütések.