Ítélet a tengeralattjárós gyilkos ügyében

2018-09-27 11:38:00 Kail

hírkép

Interjút készíteni ment a fiatal és csinos újságírónő Peter Madsen tengeralattjárójára, a Nautilusra még tavaly nyáron, Dániában.



Kim Wall holttestének darabjait a koppenhágai öböl vizéből halászták ki néhány nappal később. A tengeralattjáró fétisiszta hírében álló gazdáját azonnal letartóztatták.

A milliomos feltaláló több, egymástól eltérő vallomást is tett. Végül beismerte az újságírónő meggyilkolását, de azt állította: szeretkezés közben véletlen baleset történt. Utána pánikba esett és ezért darabolta fel a holttestet. Az ügyészség ezzel szemben előre megfontolt erőszakról és gyilkosságról beszélt, hiszen a tengeralattjáró fura ura előre megvette a fűrészt, mellyel azután feldarabolta az újságírónőt.

A bíróság másodfokon az ügyészség álláspontját fogadta el. Az ítélet életfogytiglan. Ez a legsúlyosabb büntetés Dániában, ahol nincs halálbüntetés. Másodfokon azzal súlyosbították az ítéletet, hogy a tettesnek kártérítést kell fizetnie az újságírónő hozzátartozóinak. Szülei 45 ezer eurónak megfelelő dán koronát kapnak, az újságírónő barátja pedig 20 ezer eurót. Az ügyésznő az ítélet után nem titkolta elégedettségét az életfogytiglan miatt: ilyen ember számára a legsúlyosabb büntetés jár, mert a tettes előre eltervezte a fiatal újságírónő megerőszakolását és meggyilkolását Dániában, a Nautilus tengeralattjárón.