Grace, mint nyomozó!

2018-09-27 11:50:00 Ujvári

hírkép

Debra Lynn Messing amerikai színésznő számára az ismertséget az NBC Will és Grace című sorozat hozta meg, amiben címszerepet játszott.



A New York-i Brooklyn-ban született Messing zsidó származású, ősei Lengyelországból és Oroszországból emigráltak az Egyesült Államokba. Már gimnáziumi évei alatt számos produkcióban játszott és énekelt. Szülei - miközben ösztönözték, hogy álmát megvalósítva színésznő legyen, - arra kérték, hogy, mielőtt a pályára lépne, végezze el a bölcsészettudományi tanulmányait az egyetemen. Ezt meg is tette, jeles diplomát szerzett a Brandeis Egyetemen, ahol a felvett kurzusainak háromnegyede nem színjátszás volt.

A diploma megszerzését követően, különböző szerepekben tűnt fel, számos televiziós sorozatban játszott, míg ügynöke meg nem mutatta neki a sikert meghozó Will és Grace forgatókönyyvét. Alakításáért bezsebelt hat Golden Globe díjat és öt Primetime Emmy-díjat, amivel a főműsoridőben sugárzott amerikai televíziós műsorokat jutalmazzák. Legutóbb, a Keresés című mozifilmben tűnt fel, amiben Rosemary Vick nyomozó szerepét kiválóan alakította.

Photo: James White