Százan lettek rosszul a fedélzeten

2018-09-06 10:12:00 Kail

hírkép

Egy híján húsz utas betegedett meg, mire landolt az Emirates 203-as járata New York Kennedy repülőterén. De legalább százan panaszkodtak furcsa tünetekre.



A gépet karantén alá vették a JFK-n, a többi utast is megvizsgálták. 11 embert kórházba vittek, a többiek nem éltek a lehetőséggel. Pedig az amerikai járványügy szerint körülbelül száz embernek voltak panaszai az utasok és a személyzet tagjai közül: köhögtek, belázasodtak és gyomor- illetve bélfertőzés tüneteit mutatták.

A gépen 521-en utaztak. Mire földet értek, már ott voltak a mentők a kifutón. Az ABC News beszámolója szerint a pilóta már a landolás előtt jelezte, hogy aggódik, amiért több utas is köhög és belázasodott.  Az énekes Vanilla Ice, aki szintén a gépen volt, videót is posztolt erről. Röviddel később az Emirates azt tweetelte, hogy a betegeket ellátták, a többieket hamarosan elengedik.

A New York-i polgármester, Bill de Blasio szóvivője úgy nyilatkozott, hogy az utasok közül többen Szaúd-Arábiából, a mekkai zarándoklatról indultak, ahol influenzajárvány tört ki. Valószínűleg ez a kór ütötte fel a fejét a gépen is, a tünetek legalábbis erre utalnak. Az elengedett utasokat arra kérték, hogy jelentkezzenek a háziorvosuknál. Közülük többen is posztoltak képeket a gépnél tartott orvosi ellenőrzésről.

A CBS-nek egy kormánytisztviselő azt mondta, nincs bizonyíték arra, hogy terrorcselekmény történt volna. A beteg utasok mindannyian a turistaosztályról kerültek ki.