Ezüstérem Madridban

2018-05-26 19:02:00 Kovacs R.

hírkép

A múlt hétvégén, a Budapesten megrendezett Műúszó Világkupa-állomáson a magyar válogatott kombinációs kűrben éppen csak lemaradt a dobogóról, így a több ezres tömeg nem láthatta dobogóra állni a hazai lányokat a Duna Arénában.

 

 



Most hétvégén azonban bebizonyította a válogatottunk, hogy nem hiába dolgoznak lassan három éve az orosz származású Natalia Tarasova szövetségi kapitánnyal. A 6., madridi állomás egyik napján sem maradtunk eddig érem nélkül, ráadásul pontszámbeli javulás is látható a csapatunknál.

Kiss Szofi a tegnapi nyitónapon egyéni legjobbját úszta a technikai programok versenyében, amit ezüstéremmel jutalmaztak. A másik magyar szólista, Rényi Luca rövidprogramjára a harmadik legmagasabb pontszámot kapta, azonban dobogóra sajnos nem állhatott, hiszen a Világkupa szabályainak értelmében egy nemzetből csak egy versenyző állhat fel. A bronzérem igy a lengyel lány nyakába került.

Az egyéni versenyzőink sikeres szereplésén felbuzdulva a 10 fős magyar kombinációs kűrünk a mai, szombati versenynapon rendkívül motiváltan versenyzett. A Kiss Szofival es Rényi Lucával erősített magyar egység nagyon bíztató, 78,3-as pontot kapott a bíróktól, ami mar megközelíti a sokszor emlegetett 80-as álompontszámot.

A versenysorozat spanyolországi állomásán ezzel a teljesítménnyel a második ezüstérmet szerezte meg a magyar egység, es hátra van meg több olyan versenyszám, ahol a válogatottunk vízbe ugrik.

A szólistáinkon kívül junior korú sportolókból álló magyar válogatottat júliusban ismét Budapesten láthatjuk versenyezni a Duna Arénában megrendezésre kerülő junior Világbajnokságon.