Franciaország az ELTE-re költözött

2018-05-05 11:56:00 Kail

hírkép

A sorozat első darabja ősszel Kínáról szólt,ezt követte a mostani, Franciaországról szóló est. A cél rendszeres kulturális programot nyújtani az ELTE szellemiségéhez illeszkedő területen, hogy ezzel is építsék az alumni közösséget.



A mostani est szervezésében közreműködött az Egyetemközi Francia Központ és a Francia Nyelvi és Irodalmi Tanszék. A rendezvénysorozat fővédnöke Borthy László rektor. Az esten részt vett Éric Fournier, Franciaország nagykövete.

Az est első előadója Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas újságíró, az egyetem oktatója, a nemzetek estjének egyik védnöke volt, aki élményeiről mesélt. Sokszor járt Franciaországban de bejárta a tengeren túli francia területeket is, a többi közt Reuniont, Tahitit. Személyes hangulatú beszámolójában szó esett útjairól, kötődéséről az országhoz és annak lakóihoz.

Fáber András műfordító a francia sanzonról tartott sok zenei betéttel illusztrált előadást, míg Sepsey Zsófia művészettörténész különleges témát választott:  Ételek a francia festészetben.


Az ELTE Művészeti Együttese francia dalokat adott elő az est folyamán.